Malerier med farverige og kraftfulde Næsehorn

Mød mine forskellige næsehorn 

Jeg maler næsehorn, fordi jeg er fascineret af deres form med det karakteristiske horn, der udstråler kraft og dynamik. Da næsehornet er stærkt truet, udstråler de samtidig en sårbarhed. Deres tykke lave ben giver en fornemmelse af jordbundethed. Men næsehornet er også et magisk urvæsen fra fortiden i panser og plade. En spændende kombination. 

Se Tine Weppler fortælle om sin fasination af næsehorn

Hvert næsehornsmaleri har sin egen historie

Malerierne får en dybde og fylde gennem mange lag maling, som kan illustrere deres harniskklædte krop. På trods af næsehornets enorme vægt på op til 2 tons lykkes det dem alligevel at skifte retning lige så hurtigt, som du kan blinke. Det viser jeg ved at bruge dynamiske og hurtige strøg. Læs mere om hvordan jeg maler.

Se skabelsen af et næsehorn

Malerierne er ofte abstrakte men billederne fremstår i stærke, klare farver. Du kan få dit eget maleri af dit personlige næsehorn ved at kontakte mig på mobil 20468228. 

Mit første maleri af næsehorn 

Mine mange malerier af næsehorn startede med at jeg var frustreret over hvor truede mange dyrearter var – også dyr, der har levet på jorden lang tid før os – fx hajer og næsehorn. Når det blev næsehorn, der blev symbolet på et ønske om, at der skal være plads til os alle var simpelthen fordi, det dukkede op på mine lærreder – mere eller mindre abstrakte – og altid farverige. Deres runde kraftige form er meget karakteristisk – og det samme er deres horn. Jeg elsker simpelt hen at male deres horn og krop. Der er nogle lækre dynamiske bevægelser – og det giver et kraftfuldt udtryk som er et modsvar på den skrøbelighed, de lige nu er sat i. 

Tine Weppler er i gang med at male et næsehorn

Få et maleri af et næsehorn i dit hjem

Alle mine næsehorn er forskellige – og de har alle et navn og et unikt udtryk. Jeg har solgt rigtig mange næsehorn – både til køkkener og over sofaen – og det var faktisk det, jeg først blev rigtig kendt på tilbage i 1916 – og som fik mig bredt ud til en stor kundekreds.

Maleri af næsehorn malet af kunstner Tine Weppler

Maleri af næsehorn af TineDet mest kendte af dem har været udstillet på Gyldendal og er i dag udlånt til institut for systemisk opstilling, hvor ejeren fortæller, at det er et meget omtalt element i deres fællesrum. Ud over næsehorn maler jeg også mange andre af ”big five”, som nogle er så heldige at opleve tæt på på safarituren. Derfor kan du fx også få malerier af tiger, løver og elefanter, der hver især har deres karakteristika.

Næsehornet - en adræt kæmpe

Jeg maler fortsat næsehorn, for selv om de er det 3. største pattedyr på jorden og kan veje op til 3,5 tons, så er det stadig nødvendigt at kæmpe deres kamp. Men selv om de er så store, er de også adrætte og har en mægtig styrke – og har en topfart på 50 km i timen. På mine malerier af næsehorn er de ofte alene. Dette svarer til en stor del af hannernes liv. Hunnerne opfostrer deres unge, som faktisk dier i op til 2 år, men næsehornet er ikke et flokdyr. Jeg arbejder selv med at fange næsehornet i hurtige og kraftige  penselstrøg, for at vise bevægeligheden. i mine malerier. Jeg bruger også komplementærer farver, da jeg  synes, det giver næsehornet karakter.

Farverigt og flot maleri af næsehorn

Mennesker har malet næsehorn i 30.000 år

Min fascination af næsehorn er jeg ikke alene om. I Chauvetgrotten i Sydfrankrig kan man se realistiske og meget inspirerende hulemalerier af næsehorn. Disse malerier har inspireret mig med deres enkle formsåprog, hvor alle overfløddige streger er fjernet. Når jeg maler mine næsehorn gør jeg det så intuitivt som muligt - uden en masse planlægning eller skitser, netop for at næsehormet både får en mere ren og enkel form.